0 ks - 0,00€ s DPH
Váš košík je prázdny!

Zľava na obliečky MATEJOVSKÝ iba do vypredania TU

Pranie obliečok

Napísané: 2012-02-05 Počet prečítaní: 1204
Tento článok nadväzuje na vynikajúci článok na portály www.lepsiebyvanie.sk Autorka vystihla svojím článkom najdôležitejšie informácie, ktoré by som pripomenula každému zákazníkovi. Uvádzam krátku ukážku, pre celý článok prosím kliknite na hore uvedenú linku Autor: Mária Kúpili ste si nové posteľné oblie

Tento článok nadväzuje na vynikajúci článok na portály www.lepsiebyvanie.sk

Autorka vystihla svojím článkom najdôležitejšie informácie, ktoré by som pripomenula každému zákazníkovi.
Uvádzam krátku ukážku, pre celý článok prosím kliknite na hore uvedenú linku

Autor: Mária

Kúpili ste si nové posteľné obliečky a hneď ste ich s nadšením vybalili a obliekli na svoje vankúše a prikrývky? Nuž, možno ste mali chvíľočku počkať a predtým, než večer uľahnete do novotou voňajúcej posteľnej bielizne, mali ste ju najprv vyprať. Aj keď to možno počujete prvýkrát, nové posteľné obliečky sa skutočne oplatí pred prvým použitím vyprať.

Zbytočná práca navyše?
Väčšina ľudí je presvedčených, že čo je nové, to je zákonite aj čisté. Načo teda už len prať novú posteľnú bielizeň? Navyše, pranie a žehlenie takýchto väčších kusov textílií nie je ničím príjemným.
Nové plachty či obliečky na posteľ sú však zvyčajne upravené tak, aby pekne vyzerali a držali tvar v obale, v ktorom sú zabalené. To výrobcovia dosahujú pomocou škrobu a rôznych chemických látok, ktoré môžu pôsobiť dráždivo.

Okrem toho sa v nových obliečkach skrývajú rôzne nečistoty, ktoré sa sem dostali počas výrobného procesu a počas pobytu v obchode – veľa ľudí si chce najskôr rukami (zvyčajne nie veľmi čistými) siahnuť na obliečky, aby vedeli, či ide o príjemný materiál. Na niektorých posteľných obliečkach, plachtách, nových vankúšoch či prikrývkach býva dokonca na obale uvedené, že ich je treba pred použitím vyprať (upozornenie môže byť v angličtine „Wash before use“). Určite teda je dôvod na to, aby ste novú posteľnú bielizeň, vankúše či prikrývky vopred vyprali.

Zdravotné riziko?

Nič sa nemá preháňať