0 ks - 0,00€ s DPH
Váš košík je prázdny!

Zľava na obliečky MATEJOVSKÝ iba do vypredania TU

Upratovanie podľa feng šuej

Napísané: 2012-02-05 Počet prečítaní: 1218
  Ľubomír Slejzák- Upratovanie podľa feng šuej Upratujeme preto, aby mohla energia Čchi voľne prúdiť, aby sa bez problémov dostala do každého sektoru a oživila ho. Tak sa vytvára predpoklad, že človek bude v pohode a pritiahne k sebe šťastie. Niekedy ľudia trávili podstatne viac času vonku. Úlohou súčasného feng šuej preto je, aby sme si doma vytvorili čo najviac prirodzen...
 

Ľubomír Slejzák- Upratovanie podľa feng šuej


Upratujeme preto, aby mohla energia Čchi voľne prúdiť, aby sa bez problémov dostala do každého sektoru a oživila ho. Tak sa vytvára predpoklad, že človek bude v pohode a pritiahne k sebe šťastie.
Niekedy ľudia trávili podstatne viac času vonku. Úlohou súčasného feng šuej preto je, aby sme si doma vytvorili čo najviac prirodzených prírodných podmienok. Vtedy si aj doma, tak ako v prírode, posilníme svoje zdravie a získame pohodu.

K základným prírodným podmienkam patria: priame Slnečné lúče (alebo dostatočné osvetlenie), čerstvý pohyblivý VZDUCH (vetranie) a osviežujúca VODA. Slnko dodáva životodárny impulz, Voda prijíma informáciu nového života a vytvára podmienky pre jeho vznik (zároveň čistí priestor a negatívne energie odovzdáva Zemi), VZDUCH – vietor roznáša túto oplodnenú informáciu a podporuje rast nového života.
Najčistejšie slnečné sily pôsobia Ráno pri východe, na poludnie a večer pri západe Slnka. Najčistejšia magnetická sila vody je o polnoci pri splne Mesiaca. Medzitým môže fúkať vietor.

A teraz si to preložíme do normálnej reči:-)
1. Pri východe Slnka (alebo ráno) je ten najlepší čas na „resetovanie“ domácnosti alebo zadávanie Novej informácie (ktorá by sa mala vyplniť) do nášho priestoru. Takže zľahka umyť dlážku, poliať kvety, občerstviť si tvár vodou... a pritom myslieť na pozitívne veci (Nech sme zdraví, nech sa nám darí v práci, nech je v tomto príbytku prítomná Láska, nech máme všetkého dostatok a pod.) Pri vyslovených želaniach je vhodné byť otočený k Slnku. Tento ranný rozhovor so Slnkom a našim bývaním je vhodné ukončiť poďakovaním. Potom už len ideme takto dobre naštartovaný deň naplno prežiť. Že sa Vám pritom splnia Vaše želania, to je normálne...
Takýto štartovací deň je vhodné si naplánovať podľa lunárneho kalendára tak, aby bol Mesiac v dobrej fáze. Vtedy je táto ranná modlitba účinnejšia. Najlepšie sú prvé tri dni po Nove Mesiaca. Vtedy sa aj naše staré mamy modlili za svoje sny.

(To isté sa dá stihnúť aj ráno v kancelárii, v ktorej pracujete. Želania by sa však mali týkať práce a nových projektov, plánov... takže je to vynikajúci čas na poradu.)
2. Keď sme vyčistili priestor a zadali informáciu, je čas vyvetrať, nech novú informáciu Vietor roznesie po celej domácnosti, do každého kúta. Doobeda (do 11:00) si pustiť fontánu, nakŕmiť rybičky v akváriu alebo dať aspoň sklenený džbán čistej vody na okno, nech do nej zasvietia slnečné lúče, do vázy dať čerstvé kvety... zapnúť ventilátor na najmenší výkon.

3. Na obed je Slnko najsilnejšie (je to čas na zastavenie a myšlienkové posilnenie ranných želaní). Je čas na komunikáciu, možno spoločný obed. Je to aj čas na jasné rozhodnutia. Zatiaľ čo doobeda je ideálne venovať sa osobnému rozvoju alebo práci, poobede sa stávajú prioritou komunikácia, vzťahy a je vhodné venovať sa deťom alebo aj sebe ako dieťaťu (dieťa v nás – to je aj schopnosť hrať sa, zabávať, smiať, tvoriť). Pokiaľ je človek nútený pracovať aj poobede, tak by sa mal venovať veciam, ktoré sa majú dokončiť. Klesajúce Slniečko mu v tom rado pomôže.

4. Keď Slnko zapadá, aj vietor na chvíľu stíchne, je čas na poďakovanie za celý deň a opäť posilnenie našich ranných želaní. Takýmto spôsobom sa dá účinne naprogramovať priestor. Treba len dať pozor, aby naše zámery neboli príliš egoistické alebo nepriateľské. Niekoľko krát v mesiaci si to môžeme zopakovať... Asistovať môže aj voda, umytím tváre a rúk (alebo sprcha) z nás odplaví negatívne energie, ktoré sme vyprodukovali alebo nazbierali počas dňa. Samozrejme, ak ju o to poprosíme.

Väčšinou po naplnení jedného mesiaca, teda kým znova nebude Nov, sa dokážu želania zhmotniť. Niekedy je tento proces rýchlejší, závisí od sily osobnosti a priaznivej konštelácie ostatných planét.

5. Sila vody sa dá okrem bežnej očisty a zavlažovania využiť aj v ťažších životných situáciách. Najsilnejšie magnetické účinky má v noci o polnoci, preto je vhodné na noc postaviť do stredu bývania vedro s vodou a poprosiť ju, aby do seba vtiahla z interiéru všetky ťažké negatívne energie. Ráno túto kontaminovanú vodu treba vyliať do odpadu a vedro niekoľko krát opláchnuť ľadovou vodou.

(Tento trik s vedrom sa podľa starých zvykov používal pri sťahovaní negatívnych energií z mŕtveho človeka, ktorý v dome čakal na svoj pohreb. Do vody je možné pridať soľ, magnetizmus vody bude silnejší.)

Autor:
http://www.mandala-fengshui.eu
www.art-fengshui.eu,