0 ks - 0,00€ s DPH
Váš košík je prázdny!

****IBA DNES ***Zľava na obliečky MATEJOVSKÝ iba do vypredania TU
Zľava na celý nákup s kupónom EVENIT10ALL (neplatí na akciové produkty)

Sila prirodzenej príťažlivosti

Napísané: 2009-06-08 Počet prečítaní: 1289
Ich unikátny charakter, subtílny štýl a zmyselnosť sú výslednom práce kolektívu vzájomne sa inšpirujúcich ľudí. Všetky kolekcie sa rodia v úzkej spolupráci projektantov, marketingových pracovníkov a v neposlednom rade i klientov firmy GRENO, ktorí v konečnom dôsledku vyberajú to, čo sa páči a predáva. Na každú sezónu sa pripr...

Ich unikátny charakter, subtílny štýl a zmyselnosť sú výslednom práce kolektívu vzájomne sa inšpirujúcich ľudí. Všetky kolekcie sa rodia v úzkej spolupráci projektantov, marketingových pracovníkov a v neposlednom rade i klientov firmy GRENO, ktorí v konečnom dôsledku vyberajú to, čo sa páči a predáva. Na každú sezónu sa pripravujú nové kolekcie, ktoré sa inšpirujú aktuálnymi módnymi trendami a potrebami trhu. Nespočetné marketingové prieskumy, testovanie farieb, kvality materiálov, poctivá analýza odvetví spojených s tvorbou moderných i klasických interiérov (trendy v nábytkárstve a sanite) a spolupráca s interiérovými dizajnérmi vedú k tomu, že spoločnosť na trh prináša žiadané produkty najvyššiej kvality.

Prehoz Greno

Trendy na tento rok
V tomto roku firma GRENO vsadila na komfort a služby pre svojich zákazníkov. Uviedla na trh početnú kolekciu uterákov rôznej kvality, od klasiky v moderných farbách až po príjemné dobre spracované uteráky z mikrobavlny. V sortimente posteľnej bielizne je pripravené pre náročných zákazníkov exkluzívne prevedenie vyšívaného bavlneného saténu a bavlneného perkalu s vkladanými Swarowského kryštálmi. Pre čoraz viac zaneprázdnené pracujúce ženy, starajúce sa aj o domácnosti, sú pripravené obliečky z neskutočne komfortného a príjemného Jersey-a vyrobeného zo 100% mako-bavlny, novátorskou technológiou – interlock, ktorá vzhľadom na svoje vlastnosti nevyžaduje žehlenie, je vzdušná, dokonale odvádza vlhkosť, vynikajúco drží svoj tvar a farebnú stálosť.

O uterákoch
Samozrejme, že hlavným účelom uterákov je dobrá savosť v každej kategórii, následne si však klient môže vybrať zo širokej ponuky dezénov a spracovaní froté (tkanina s vystupujúcimi slučkami). Tieto majú predovšetkým slúžiť ako funkčné doplnky v kúpelniach, saunach a wellness.
Ako si vybrať DOBRÝ uterák? Zákazníkov pri rozhodovaní o kúpe uteráka často zaujíma ich gramáž. Tá však vyjadruje iba to, koľko bavlnenej priadze (alebo inej priadze) sa použilo na výrobu jedného metra štvorcového froté. Tento údaj však nehovorí nič o kvalite použitej priadze, jej pôvode a vlastnostiach. Pri výbere sa preto na uvedené informácie určite opýtajte. Tie kvalitnejšie froté výrobky sú zvyčajne vyrobené z priadzí česanej egyptskej bavlny. Zriedkavo sa používajú na výrobu iné materiály ako bavlna, ak však ide o uvádzanie limitovaných technologických zaujímavostí, používa sa prímes bambusu, ktorý pôsobi antibakteriálne a prímes ľanu, ktorý zasa dodá uteráku naturálny vzhľad.

Niekoľko dobrých rád: Farebné uteráky treba minimálne 3x prať oddelene. Pokiaľ je možné, perte uteráky zvlášť, tým sa vyhnete jemným chĺpkom na ostatnej bielizni. Uteráky nevyvárajte, znehodnocujete tak vlastnosti bavlnenej priadze. Pokiaľ je možné nepoužívajte aviváž, ak je to nutné, použite len minimálne množstvo.

Uteráky GrenoUteráky Greno

Uteráky Greno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O posteľných obliečkach
V súčastnosti je najobľúbenejšia posteľná bielizeň z bavlneného saténu rôznych kategórií, od exkluzívnych vyšívaných, cez reaktívne farbené vzory až po klasické, potláčané. Satén je definovaný ako lesklá tkanina, v minulosti sa vyrábali obliečky s prímesou polyesteru, ktorý dodával tkanine ešte vyšší lesk. Dnes sa pri bavlnenom saténe lesk dosahuje rôznymi zušľachťovacími procesmi na priadzi, tkanine a spôsobom tkania. Pri obliečkach je tak ako pri froté najdôležitá kvalita použitej priadze, následne hustota tkaniny a kvalita farbenia. Kvalitu a spracovanie priadze možno porovnať gramážou tkaniny a hustotou tkania (to je počet nití na coľ štvorcový, 1 coľ = 24 mm). Všeobecne u bavlnených tkanín platí: čím hustejší splet, tým vyššia kvalita tkaniny. Následný proces farbenia môže prebiehať rôznymi spôsobmi. Na mäkkosť tkaniny výrazne vplývajú, a na dotyk sa dajú rozlíšiť, dva spôsoby. Pigmentová potlač – je jednoduché nanášanie farby na tkaninu valcom, pri čom sa zafarbí prevažne iba jej povrch, tkanina je na dotyk hladká a čím je farba sýtejšia, tým je tkanina pevnejšia na dotyk. Reaktívna potlač – ide o špeciálny druh potlače, keď použitá farba vsakuje do tkaniny a tá zostáva prirodzene mäkká. Následne majú obliečky vyššiu farebnú stálosť.
Dôležité upozornenie: Pri reaktívne farbených obliečkach je nutné dodržať predpis prania a prať ich pred použitím 3x oddelene. Je možné, že zbytková farba (hlavne karmínovo červená) zafarbí svetlé časti, avšak tie sa pri následnom praní vyperú.

Exkluzívne obliečky GRENOVýšívané obliečkyGRENO je firma, zaoberajúca sa od roku 1993 vývojom, dizajnom, výrobou a uvádzaním módnych
a trendových bytových textílií na trh, ako sú uteráky, župany, posteľná bielizeň, prehozy, deky a rôzne darčekové balenia uvedených výrobkov. Produkty sa vyrábajú v moderných a technologicky vyspelých prevádzkach od Lisabonu až po Honkong. Nikto nemôže prejsť popri výrobkoch firmy GRENO bez povšimnutia.

Článok uverejnený so súhlasom firmy TIS, GRENO